medlinevill@medlinevill.hu
+36 20 311 3066

Hasznos tanácsok

Új építés és felújítása esetén

Tudatos tervezés

Minden megrendelőnek azt szoktam tanácsolni, hogy tapasztalatom alapján a kivitelezést mindig a beépítendő eszközökhöz, tárgyakhoz kell igazítani, mert így minden berendezés pontosan a megfelelő helyre fog kerülni, nem fog előfordulni olyan, hogy a lámpákat nem tudjuk megfelelő helyre felszerelni. Ilyen gyakori hiba legtöbbször a fürdőszobai mosdóvilágításoknál fordul elő.
Gyakori hiba, hogy a későbbi változásokra az emberek többsége nem gondol, holott nagyon sok kiadástól megkímélhetnék magukat. Ilyen gyakori hiba, hogy a megrendelő váltig állítja, hogy neki csak gázos tűzhelye és sütője lesz, meg most is ez van neki, de eltelik egy két év és csörög a telefon, hogy most kapott a családtól egy indukciós tűzhelyt, meg egy elektromos sütőt és nem tudja, hogy mitévő legyen. Igaz akkor a kivitelezés során megspórolt  X ezer forintot. Az utólagos elektromos kialakítás pedig a többszörösébe fog kerülni a megrendelőnek, az egyéb járulékos költségekről nem is beszélve, mint a festés.

Folyamatos egyeztetés a kivitelezővel

Legtöbbször a munka megkezdésekor minden leegyeztetésre kerül, de gyakran előfordul, hogy a kivitelezés során változik a megrendelő elképzelése vagy olyan, eszközök berendezések kerülnek beépítésre amelyek megfelelő korrigálást igényelnek a kivitelezés során. Például nagyteljesítményű berendezések: hűtő, mosogatógép

Óvakodj az ezermesterektől

Egyik legfontosabb tanácsom az építkezőknek, hogy óvakodjanak az olyan ezermesterektől, aki mindennemű szakmában jártas, aki fest, vakol, víz és gázt szerel és egyéb más dolgokban jártasnak mondja magát, mert ezek az emberek azok, akik mindenhez értenek, de igazán semmihez. Nincsen megfelelő jártassága ahhoz, hogy megfelelő minőségű munkát tudjon végezni, sem eszközei hozzá.
Úgy gondolom, hogy ha bizonytalan a megrendelő az adott szakmabeli végzettségével kapcsolatban, nyugodtan kérje el a bizonyítványai másolatát, mert én sem bíznám a gázszerelést egy festőre, ácsra.

 

Elektromos hibák jellegzetességei

  • Zárlat okozhatja elektromos készülék,de akár elektromos hálózat hiba is
  • Sistergő hang,  kontakthiba vagy vezetékgyengülés, nagyobb terheléskor észrevehető
  • Kormozódás, vezeték kötéshibája, elektromos vezetékek túlhevülése 
  • Vibráló izzók
  • Szúrós, égett  kábel, vagy műanyag szag 
  • Nagy erejű fényjelenség (ívhúzás)

Ilyen típusú hibákat észlel, akkor ne késlekedjen villanyszerelőt hívni, mert az ilyen elektromos hibák súlyos következményekkel járhatnak, mint tűz, súlyos személyi sérülés . Budapest egyes kerületeibe és Vecsésre ingynes kiszálással.

Lásd: http://medlinevill.hu/kiszallas